De leukste dingen om in de winter te doen in Antwerpen

Geplaatst op 25-01-2023

Antwerpen is een prachtige stad met veel te bieden, ook in de wintermaanden. Hier zijn enkele van de leukste dingen om te doen tijdens de winter in Antwerpen:

  1. Bezoek het Winterpaleis: Het Winterpaleis is een prachtig gebouw dat elk jaar wordt omgetoverd tot een winterwonderland. Het paleis is gevuld met kerstbomen, lichtjes en kerstdecoratie. Er is ook een ijsbaan en een kerstmarkt.

  2. Ga winkelen in de stad: Antwerpen is een populaire bestemming voor winkelen, en de wintermaanden zijn geen uitzondering. Er zijn veel winkelstraten en winkelcentra in de stad, waar je kunt rondneuzen voor unieke kerstcadeaus. Mijn persoonlijke favoriet in de winter is de gezellige Kloosterstraat waar de winkels ook op zondag open zijn!

  3. Bezoek het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten: Dit museum is huisvesting van de grootste collectie kunst in België, met werken van onder andere Rubens en Van Dyck. Het museum is een geweldige plek om een koude winterdag door te brengen, met prachtige kunstwerken die je kunt bewonderen.

  4. Ga naar een kerstconcert: Antwerpen heeft veel concertzalen en kerken waar je tijdens de kerstperiode kunt genieten van prachtige kerstconcerten. Van klassieke muziek tot populaire kerstliedjes, er is iets voor iedereen.

  5. Ga ijsvissen op de Schelde: Ijsvissen is een unieke ervaring die je kunt doen tijdens de winter in Antwerpen. Het ijsvissen op de Schelde is een populaire activiteit en een geweldige manier om de natuur te verkennen.

  6. Bezoek de kerstmarkt in het historische centrum: Antwerpen heeft een prachtige kerstmarkt in het historische centrum. Hier kun je genieten van warme chocolademelk, traditionele Belgische gerechten en kerstcadeaus shoppen.

Er zijn veel leuke dingen om te doen in Antwerpen tijdens de winter, van winkelen en kunst bewonderen tot ijsvissen en kerstmarkten bezoeken. Of je nu een lokale inwoner bent of een bezoeker, Antwerpen biedt veel mogelijkheden om de winter te genieten.