Waarop letten bij het kiezen van een wintervaste buitenkraan

Geplaatst op 25-01-2023

Er zijn een aantal belangrijke factoren om op te letten wanneer je een wintervaste buitenkraan gaat kiezen. Hieronder geven we een aantal tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

  1. Isolatie: Een van de belangrijkste factoren om op te letten bij het kiezen van een wintervaste buitenkraan is de isolatie. Zorg ervoor dat de kraan goed geïsoleerd is om te voorkomen dat er water in de leidingen bevriest.

  2. Materialen: Bekijk welke materialen gebruikt zijn voor de kraan. Roestvrij staal is een goede keuze omdat het bestand is tegen roest en corrosie. Kunststof kan ook een goede optie zijn, omdat het licht van gewicht is en weinig onderhoud vereist.

  3. Drukverliesbeveiliging: Een drukverliesbeveiliging is een belangrijk onderdeel van een wintervaste buitenkraan. Deze beveiliging zorgt ervoor dat er geen drukverlies optreedt in de leidingen, waardoor de kans op bevriezing wordt verkleind.

  4. Thermostaat: Een thermostaat kan een handige optie zijn voor een wintervaste buitenkraan. Deze thermostaat kan ervoor zorgen dat de kraan automatisch uitschakelt wanneer de temperatuur onder een bepaald punt daalt.

  5. Aansluiting: Zorg ervoor dat de buitenkraan geschikt is voor de aansluiting die je in huis hebt. Controleer of de kraan de juiste aansluiting heeft voor de waterleidingen en de juiste grootte heeft voor de afvoer.

  6. Prijs: Buitenkranen zijn er in verschillende prijsklassen. Overweeg welke functies je echt nodig hebt en hoeveel je bereid bent te betalen.

In het algemeen is het belangrijk om een wintervaste buitenkraan te kiezen die goed geïsoleerd is, gemaakt is van duurzame materialen en beschikt over een drukverliesbeveiliging en thermostaat. Door deze factoren in acht te nemen, kan je er zeker van zijn dat je een kwalitatief hoogstaande buitenkraan koopt die je jarenlang zonder problemen zal gebruiken.